Görvälnverket

Har idag varit på studiebesök på Görvälnverket, Norrvattens vattenverk i Viksjö. Riktigt spännande att se hur ett så stort vattenverk fungerar.
De tar råvatten från Mälaren och renar det  bl a genom filtrering. Sen pumpas dricksvattnet ut i ledningsnätet och hamnar så småningom i våra kranar. Verket försörjer de norra kommunerna i Stockholms län med dricksvatten. 
Görvälnverket ligger på en egen udde i Mälaren. På sommaren måste utsikten vara fantastisk!


Ansiktsbehandling - fredagslyx!

Igår fick jag en ansiktsbehandling på Axelsons Spa i Gallerian.
Det kändes som en underbart lyxig avrundning på en intensiv arbetsvecka.
Det var första gången jag var där, och jag kan mycket väl tänka mig att gå dit igen.
De använder Kerstin Florians produkter, mina favoriter.
Jag kunde inte låta bli att köpa några produkter :-) denna gång blev det en peelingkräm och en mask.


Kranvatten på hotellen - yes!

Jag arbetar med utbildningar och konferenser och bokar därför många konferenslokaler runt om i Sverige.
Varje gång jag ser en Loka eller Ramlösa i kurslokalen blir jag så trött. Varför inte bara ställa in några kannor med friskt kranvatten istället för dessa flaskor??!!
Flera av de större hotellkedjorna har börjat servera kranvatten i kurslokalerna och till lunchen, bl a pga kundkrav. Eloge till er!
Det bästa jag har sett hittills var på
Scandic St Jörgen i Malmö. I konferensfoajén, där kaffet serverades, hade de flera kannor med vatten.  I varje kanna fanns det en frukt, i en var det jordgubbar, i en annan stjärnfrukter etc. Det såg så vackert och färgrannt ut! Hoppas att flera hotell och konferensanläggningar tar efter St Jörgen!


Förbjuden frukt och Rödhaken

Håller på och läser Förbjuden frukt, av Sarah Addison Allen. En riktig feelgood-bok. Det känns helt naturligt att man blandar blommor i olika maträtter för att uppnå viss effekt :-)
Kan mycket väl tänka mig att läsa fler böcker av henne


Har även avslutat den 3e Harry Hole -boken av Jo Nesboe, Rödhaken. Den här utspelar sig i Oslo och handlar om de som var frontsoldater i Tyskland under andra världskriget. Bra, men kommer inte riktigt upp i samma klass som de 2  tidigare.



Dennis Lehane

Har idag knappt gått upp ur sängen. Kunde inte låta bli att läsa klart boken Mörker, ta min hand av Dennis Lehane. Den var lite seg i början men tog sig verkligen mot slutet. Vill du ha drygt 500 sidor läsning, läs den!

Jo Nesboe och Pontus Herin

Jag har hittat en ny bra deckarförfattare: norrmannen Jo Nesboe.
Har precis sträckläst hans 2 första böcker om Harry Hole: Fladdermusmannen och Kackerlackan.
Harry Hole är en alkoholiserad antideckare som löser fallen på lite annorlunda sätt. Den första boken utspelade sig i Australien och den andra i Thailand. Eftersom Thailand hör till mina favoritresmål var den boken extra intressant, då Thailands kultur, människor etc beskrevs på ett så bra och träffande sätt.

Under ledigheten har jag även läst "I Djursholm och Tensta kindpussar man varandra" av Pontus Herin. Den fick mig verkligen att fundera över mina egna åsikter och värderingar. Jag har aldrig varit i Tensta men har nog alltid haft åsikter om den delen av stan. Borde kanske åka dit och se hur det verkligen är. Men Pontus, som Djursholmare kan du aldrig bli klassad som en äkta Stockholmare :-)


Australia och Ice bar

Idag var jag och mina föräldrar och såg filmen Australia. Den var helt OK, kändes inte för lång även fast den var 3 timmar lång.
Sen drog vi till
Ice bar i Nordic Sea Hotel och tog några Absolut-drinkar. Mums!

Lite knäppt kanske :-) att gå dit när det är minusgradet ute, men bion och baren var en julklapp de fick av mig så...
Middag åt vi på Serwito, en mysig italiensk restaurang på Regeringsgatan. Gillar ni italiensk mat ska ni absolut gå dit någon gång!

Ice bar är en häftig bar som ligger i Nordic Sea Hotel på Vasagatan i Stockholm