Djävulen bär Prada + Modevillan

Igår började jag städa ur kontoret. Kan inte fatta att jag slutar på torsdag! Har ju jobbat där i 10 år så det känns lite overkligt att jag på fredag ska gå till ett helt annat ställ.

Efter jobbet gick några av oss ner till Oxen, stampuben som ligger i samma byggnad som vårt kontor. Barägaren, skotten Allan, var på sitt vanliga vresiga humör (hans image, han har ett hjärta av guld!)

Efter några glas vin gick jag och en kollega och såg Djävulen bär Prada. Jag hade läst boken och hade rätt stora förväntningar.

Filmen var bra, men jag saknade en del av det som fanns med i boken. Men det är givetvis svårt att få med allt som står i en bok på en 1.5 h film. Boken handlar ju mycket om att Andy får fixa saker åt Mirandas familj, men det såg man inte mycket av i filmen.

Meryl Streep, som Miranda Priestly, visar verkligen att hon är en av värlens bästa skådespelerskor. Hennes nedlåtande blickar när hon inte var nöjd med Andy var oslagbara!

Idag blev det ett besök till Modevillan (Tyresö). Det har blivit ett av mina stam-shoppingställen :-)  De har en hel del snygga kläder som man inte hittar någon annanstans. Bra service har de också, personalen kommer med idéer om vad som passar till det man provar, så det slutar ofta att man går därifrån med ett ganska stort hål i plånboken, hi hi.
Idag blev det ett par läckra brallor och en top.


Jag var på Råsunda 5 november!!

Det var ett tag sen men jag måste bara berätta om matchen! Ingen kan väl ha missat den spännande upplösningen av årets Allsvenska?! Skulle Elfsborg slå Djurgården och skulle AIK klara Malmö?
Stämningen var på topp på ett i stort sett fullsatt Råsunda.

Hela publiken (med ev undantag för några Malmö-supportrar) sjöng med i "Åh vi e AIK" när spelarna gick in.

AIK-klacken på Norra Stå sjöng hela tiden. Imponerande!

Speakern informerade om resultaten i de andra matcherna som spelades men ingen var så värst intresserad utom när han sade "Och så ska vi rapportera från Borås". Det hördes inte ett ljud på hela Råsunda. "Elfsborg har tagit ledningen med 1-0" Suck och stön!

Vi vann med 3-0 över Malmö så det kändes ganska bra ändå.

De sista 10 minuterna stod hela publiken upp och applåderade. AIK har gjort en helt fantastisk säsong!! Svårt att förstå att de spelade i Superettan förra året.

Det stämmer det som stod på Östra långsidans tifo: Black is back!!

Black is back


Vilken dag!

Vaknade kl 05.20 av ett SMS. Vem skickar SMS vid denna alltför tidiga timme?? Det visade sig att det var den föreläsare som skulle hålla kursen jag har anordnat. Han hade åkt på vinterkräksjukan och kunde inte komma. Hjälp! Ve och fasa! Vad göra nu? Jag började ringa runt till alla deltagare, fick tag i några och sade att kursen var inställd. En stackare fick jag inte tag på  förränn han satt på Arlanda Express, han hade tagit flyget från Skellefteå på morgonen.
När jag äntligen fått tag på alla kunde jag börja pusta ut. Det kommer ju att bli en rejäl förlust på den här kursen, men det får vi ta. Förhoppningsvis kan vi genomföra kursen inom kort.

Förra veckan hade jag fått fel dokumentation skickad till en kurs jag hade i Göteborg.

Typiskt att åka på såna här nitar precis när jag ska sluta på företaget. Ville ju sluta med flaggan i topp, men icke :-)

På kvällen var det utlottning i konstlotteriet. Jag vann inget denna gång, men jag har vunnit två gånger tidigare så det var OK.



CSI + regn i Göteborg

Är på en kurs i Göteborg.

Regnet har öst ner hela dagen. Det kan inte vara många dagar som det är fint väder i Göteborg. Det viktigaste att packa ner när man ska hit är ett paraply.

Vi hade ju suttit inne hela dagen så efter middagen var det några av oss som ville ta en promenad trots regnet. Efter några hundra meter var vi dock dyblöta så vi gick tillbaks till hotellet. Det blåste så mycket så paraplyet bara vek sig.

Snart börjar CSI New York. Är det något jag ser på TV så är det CSI. Det spelar ingen roll vilken av de tre serierna som visas, jag tycker att alla är lika bra.


Mysig förmiddag och sen Dag Hammarskjöld

N kom hem till mig idag och vi hade det rätt mysigt :-)  

Efter några timmar tog vi en promenad runt Sickla kanal i det härliga vädret.

Sen var jag tvungen att åka in till jobbet för att förbereda några saker inför den kommande veckan.
Tog X2000 mot Göteborg. På radion vad det ett intressant program om Dag Hammarskjöld. Intervjuer varvades med korta teaterpjäser. Jag var så fascinerad så tågresan kändes mycket kortare än den brukar göra.

Sitter nu på Scandic Crown och kollar på "Kalla spår" samtidigt som jag skriver det här.

Ball Breaker + Farstavevyn

Jag hade bokat tvättstuga kl 7.00. Suck!!
Kom hem rätt sent igår efter en rolig kväll med golfklubbens damkommitté. Vi var på Ball Breaker i Stadshagen. Vilket häftigt ställe! Vi började med att testa svingen i golfsimulatorn. Vi tävlade i Longest Drive och Närmast hål. Det gick så där. Men med tanke på att jag inte spelat på en dryg månad så var jag rätt nöjd :)
Sen fortsatte vi med bowling. Det var några år sen sist, men kul var det! Efter ett tag satte de igång disco-bowlingen med disco-lampor, musik mm.
Vi hade bokat bord i restaurangen. Caesarsallad och vin = gott!
Några drinkar senare drog vi därifrån...
Brukar dricka en massa vatten när jag kommer hem ifrån en rätt så blöt kväll, men det glömde jag denna gång så det blev lite segt i morse. Och så var jag tvungen att gå ner till tvättstugan. Suck igen!

Nu i eftermiddags var jag och några i kören och kollade på Farstarevyns föreställning. Den var bra och hade några riktigt roliga nummer!

Känner mig fortfarande lite seg så det blir en lugn hemmakväll.